Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ugn: 250 grader
Smula jästen i degbunken. Rör ut den i vattnet. Tillsätt olja och vetemjöl. Arbeta degen minst 10 minuter. Arbeta in saltet i slutet. Låt degen jäsa övertäckt 1 timme eller över natten i kylen.
Skär köttet i tunna strimlor. Stek i en stekpanna med smör på hög värme 2 minuter. Salta och krydda med svartpeppar. Ställ åt sidan.
Sätt in en plåt i mitten av ugnen. Knåda och dela degen i fyra delar och kavla ut till avlånga plattor på bakplåtspapper.
Bred chilisås på pizzorna, men spara 1 centimeter runt kanterna. Fördela ost, kött och skivade champinjoner på pizzorna. För över pizzorna på den heta plåten. Grädda dem i mitten av ugnen, 250 grader, cirka 10 minuter.
Blanda samman majonnäs, yoghurt, lökpulver, vitlök, chilisås till en dressing. Smaka av med salt och peppar. Ringla dressing över pizzorna strax innan serveringen. Skär längderna i trekantsbitar. Garnera med solrosskott och delade tomater.
Recept från Mitt kök