Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pizzadeg – enkelt recept

Pizzadegbitarna kan frysas in och håller i cirka 1 månad. Den här degen görs på kall vätska och får jäsa länge och långsamt. Bråttom? Minska jäsningstiden genom att göra degen av 37-gradigt vatten, då räcker det med 1 timme jäsning.

Pizzadeg – enkelt receptPizzadeg – enkelt receptPizzadeg – enkelt recept
Foto: Africa Studio/ Shutterstock

Ingredienser

  • 510 gjäst
  • 3 dlvatten
  • 1 mskolivolja
  • 0,5 mskströsocker
  • 1 tsksalt
  • 67 dlvetemjöl- (360-420 g) + 1/2 dl till utbakning

Gör så här

  1. Rör ihop jäst och vatten tills jästen lösts upp. Blanda i olja, socker och salt. Tillsätt mjölet i omgångar och arbeta till en smidig deg i ca 10 min, gärna i en hushållsmaskin. Täck degen med plastfolie och låt jäsa i ca 3 tim.

  2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela den i 3 bitar och kavla ut till runda pizzor, 25-30 cm i diameter, eller till 1 rektangulär pizza, ca 23 x 32 cm.

Vad tyckte du om receptet?