Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pizzadegbitarna kan frysas in och håller i cirka 1 månad. Den här degen görs på kall vätska och får jäsa länge och långsamt. Bråttom? Minska jäsningstiden genom att göra degen av 37-gradigt vatten, då räcker det med 1 timme jäsning.
Rör ihop jäst och vatten tills jästen lösts upp. Blanda i olja, socker och salt. Tillsätt mjölet i omgångar och arbeta till en smidig deg i ca 10 min, gärna i en hushållsmaskin. Täck degen med plastfolie och låt jäsa i ca 3 tim.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela den i 3 bitar och kavla ut till runda pizzor, 25-30 cm i diameter, eller till 1 rektangulär pizza, ca 23 x 32 cm.