Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pizzabröd

Servera som tillbehör på grillbuffé med basilika- och vitlökssalsa.

Pizzabröd
Pizzabröd
Pizzabröd
Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 4 dlvetemjöl- + 2 dl mjöl till utbakningen
  • 1 tsksalt
  • 1 tskbakpulver
  • 3 dltjock yoghurt- på burk, till exempel rysk

Basilika- & vitlökssalsa

  • 1,5 dlolivolja
  • 1 krukabasilika
  • 2vitlöksklyftor- pressade
  • salt

Gör så här

  1. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt yoghurten och rör till en smidig deg.

  2. Ta upp degen på ett välmjölat bakbord med hjälp av en sked eller slickepott. Dela den i 4-8 delar. Platta ut till halvcentimeter tjocka kakor och vänd i mjölet. Lägg dem på välmjölat bakplåtspapper. Grilla på hett grillgaller, 1-3 minuter.

  3. Basilikasalsa: Mixa ihop olja och grovhackad basilika. Häll salsan i en skål och smaka av med vitlök och salt. Servera till pizzabröden.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök