Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pizzabiffar med färska tomater och örter

Pizzabiffar med färska tomater och örterPizzabiffar med färska tomater och örterPizzabiffar med färska tomater och örter
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 gnötfärs
  • 1ägg
  • 1 tsksalt- + 0,5 tsk
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 msksmör
  • 1 knippalök- färsk (300 g)
  • 200 gtomater- i olika färger
  • 0,5 krukaoregano
  • 4 småtortillabröd
  • 1 påsesallad- blandad (150 g)
  • 1 dlturkisk yoghurt

Gör så här

  1. Blanda färs, ägg, 1 tsk salt och peppar i en skål till en smidig färs. Platta ut smeten till en stor biff i en stekpanna med smör.

  2. Stek ena sidan ca 4 min på medelvärme. Dela biffen i 4 delar och vänd var och en. Stek andra sidan 3-4 min.

  3. Ansa och skiva löken. Skiva tomaterna. Lägg lök och tomater på biffarna och strö på oregano och 1/2 tsk salt.

  4. Servera biffarna på tortillabröd med sallad och en klick yoghurt. Ca 460 kcal per portion, 20 g fett, 34 g protein, 33 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?