tillagning: 30 minuter förberedelse: tid på grill: Aktiv tid c:a 30 minuter
(Betyg: 0 · 0 röster)
Aldrig fel med denna klassiker så länge den görs på råvaror av hög kvalitet. Skinkan, som kallas cotto, är kokt och skuren i stora skivor. Den kombineras med krämig mozzarella och en enkel tomatsås.
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
0,5 satspizzadeg- se recept
1 dlfint polentamjöl- till utbakning
100 gost- riven
200 gkokt skinka- t ex cotto
2mozzarellaostar- (à 125 g)
4 kvistarbasilika
2 mskolivolja
Tomatsås
1 burktomater- hela, skalade (400 g)
2 msktomatpuré
2 mskolivolja
1 tskoregano
1 tsksalt
2 krmnymald svartpeppar
Garnering
basilika
Gör så här
Tänd grillen och hetta upp pizzastenen.
Tomatsås: Låt tomaterna rinna av. Mosa sönder dem och blanda med tomatpuré, olja, oregano, salt och peppar.
Dela degen i 4 bitar. Mjöla arbetsbänken med polenta och tryck ut en degbit i taget till en pizzabotten, ca 20 cm i diameter. Lägg den på en väl mjölad pizzaspade eller ett bakplåtspapper. Bred på ett tunt lager av tomatsåsen. Strö över riven ost och lägg på skinka i stora bitar, mozzarella riven i bitar och några blad basilika.
Fös försiktigt över pizzan på pizzastenen med hjälp av en stekspade. Grädda den under lock i ca 300° i 10–15 min. Kontrollera värmen och pizzan några gånger under gräddningen. Gör under tiden klart nästa pizza.
Pensla pizzan med olja och garnera med basilika.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 0 · 0 röster)
TIPS: De tunna pizzorna kan vara svåra att flytta med fyllning på. Gör bara en pizza i taget, om de får stå med fyllning på blir de svårare att hantera. Klipp bitar av bakplåtspapper och lägg pizzorna på så går det lättare.