Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
God pizza med avokado, vitlök, parmaskinka och sparris. LÄNK TILL PIZZADEG
Bryt av den hårda roten på sparrisen och dela stjälkarna på längden. Kärna och gröp ur avokadon och skär i skivor. Strimla lök och hacka basilika fint. Pressa ned vitlöken i oljan, rör om noga.
Bred vitlöksoljan över pizzabottnarna och toppa med lök, sparris, avokado, hälften av basilikan och pinjenötter. Salta och peppra och avsluta med osten som du smulat i mindre bitar.
Skjut över en pizza på en mjölad botten till en paj- eller springform (använd bara botten och inte formens sidor) och lägg den på grillen som ska ha en fin glödbädd. Lägg på locket och grilla i 5-7 minuter, eller tills pizzan är genomgräddad.
Grädda övriga pizzor på samma sätt. Varmhåll färdiga pizzor i ugnen på 100 grader i väntan på att alla är färdiggräddade och servera därefter genast med resten av basilikan och tunna skivor breasola eller parmaskinka på toppen.
Recept från Mitt kök