Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Här har jag inspirerats av vitello tonnato som görs på kalv och en otroligt god sås på bland annat tonfisk, kapris, sardeller och parmesan. Här använde jag kyckling i stället.
Riv vitlök och rör ner i crème fraiche tillsammans med rivet citronskal. Hacka sardellerna grovt.
Strimla kycklingen och stek i olja, krydda med salt och svartpeppar.
Fördela crème fraichen över pizzabottnarna och toppa med sardeller, kapris, tonfisk mosad i mindre bitar samt den stekta kycklingen. Krydda med svartpeppar och toppa med parmesan.
Skjut över en pizza på en mjölad botten till en paj- eller springform (använd bara botten och inte formens sidor) och lägg den på grillen som ska ha en fin glödbädd. Lägg på locket och grilla i 5-7 minuter, eller tills pizzan är genomgräddad.
Grädda övriga pizzor på samma sätt. Varmhåll färdiga pizzor i ugnen på 100 grader och servera därefter genast, toppade med rucola och lite flingsalt.
Pizzadeg: Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt honung, salt och lite av vattnet och rör om tills jästen har lösts upp. Tillsätt resten av vattnet och olivoljan. Rör ner vetemjölet, lite i taget, och arbeta ihop till en smidig deg. Bearbeta degen ordentligt, 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Låt jäsa i cirka 45 minuter under bakduk. Häll ut degen på mjölat bakbord, dela den i 2-4 bitar och arbeta dem lite lätt. Kavla ut bitarna till tunna pizzabottnar.
Recept från Mitt kök