När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
0,5 satspizzadeg- se recept
Fyllning
40 gpepperonikorv- i skivor
1,5 dlpizzatomatsås
2mozzarellaostar- (à 125 g)
0,5 dlparmesanost- riven
2 mskolivolja
Garnering
0,5 krukabasilika
Gör så här
Sätt ugnen på 250°. Sätt in en plåt, pizzasten eller pizzastål samtidigt och låt den bli varm.
Knåda, dra ut och forma degen för hand till runda pizzor på en mjölad arbetsbänk, försök att inte trycka ut all luft från kanten. Lägg över pizzorna på bakplåtspapper.
Bred tomatsås på bottnarna och fördela pepperonin över. Bryt mozzarellan i bitar och lägg den på pizzorna. Strö över parmesan och ringla olja runt kanten. Dra över bakplåtspappret, ett i taget, på den heta plåten eller bakstenen.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 min tills pizzan fått ordentligt med färg (kortare ugnstid med pizzastål eller pizzasten).
Strö över basilika och servera direkt.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 0 · 0 röster)
TIPS! Använd gärna pizzastål, en speciell bakplåt som förvärms i ugnen och som ger en extremt hög värme. Den ger stenugnsliknande pizzor på kort tid. Finns att köpa i butik eller på nätet.