Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vegetarisk mozzarellapizza med pesto och grönsaker. Grönkålen blir gott frasig och vitlök och chiliolja sätter extra fart på pizzans smak. Chilioljan håller upp till en vecka i rumstemperatur.
Chiliolja: Skala och skär vitlöken i tunna skivor. Finhacka chilin. Skär bort innerväggar och kärnor för att få en
mildare hetta. Blanda vitlök, chili, olja och salt.
Tänd grillen och hetta upp pizzastenen. Dela degen i 4 bitar. Mjöla arbetsbänken med polenta och tryck ut en degbit i taget till en pizzabotten, ca 20 cm i diameter. Lägg den på en väl mjölad pizzaspade eller en bit bakplåtspapper.
Skär grönkålen i grova bitar och blanda med olja och salt. Skär zucchinin i skivor. Skala och skiva vitlöken. Lägg riven mozzarellaost på pizzan och därefter en halv mozzarellaost, riven i bitar, grönkål, zucchini och vitlök.
Fös försiktigt över pizzan på pizzastenen med hjälp av en stekspade. Grädda den under lock i ca 300° i 10–15 min. Kontrollera värmen och pizzan några gånger under gräddningen. Gör under tiden klart nästa pizza. Servera med chiliolja till.