Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pizza med zucchini, grönkål, chiliolja och mozzarella

Vegetarisk mozzarellapizza med pesto och grönsaker. Grönkålen blir gott frasig och vitlök och chiliolja sätter extra fart på pizzans smak. Chilioljan håller upp till en vecka i rumstemperatur.

Pizza med zucchini, grönkål, chiliolja och mozzarella
Pizza med zucchini, grönkål, chiliolja och mozzarella
Pizza med zucchini, grönkål, chiliolja och mozzarella
Pizza med pesto, zucchini, grönkål och mozzarella Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 0,5 satspizzadeg- se recept
  • 1 dlfint polentamjöl- till utbakning
  • 250 ggrönkål- repad
  • 1 mskolivolja
  • 0,5 tsksalt
  • 1zucchini- liten
  • 3vitlöksklyftor
  • 100 gmozzarellaost- riven
  • 2mozzarellaostar- (à 125 g)

Chiliolja

  • 1vitlöksklyfta
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 1 dlolivolja
  • 1 krmhavssalt

Gör så här

  1. Chiliolja: Skala och skär vitlöken i tunna skivor. Finhacka chilin. Skär bort innerväggar och kärnor för att få en

    mildare hetta. Blanda vitlök, chili, olja och salt.

  2. Tänd grillen och hetta upp pizzastenen. Dela degen i 4 bitar. Mjöla arbetsbänken med polenta och tryck ut en degbit i taget till en pizzabotten, ca 20 cm i diameter. Lägg den på en väl mjölad pizzaspade eller en bit bakplåtspapper.

  3. Skär grönkålen i grova bitar och blanda med olja och salt. Skär zucchinin i skivor. Skala och skiva vitlöken. Lägg riven mozzarellaost på pizzan och därefter en halv mozzarellaost, riven i bitar, grönkål, zucchini och vitlök.

  4. Fös försiktigt över pizzan på pizzastenen med hjälp av en stekspade. Grädda den under lock i ca 300° i 10–15 min. Kontrollera värmen och pizzan några gånger under gräddningen. Gör under tiden klart nästa pizza. Servera med chiliolja till.

Vad tyckte du om receptet?