TIPS! Finmalt polentamjöl är bra vid utbakning och ger en god, frasig botten.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En pizza med svensk smak. Först gräddas botten med crème fraiche och ost, därefter läggs fyllning på.
Tänd grillen och hetta upp pizzastenen.
Topping: Skala räkorna. Rör crème fraiche så att den blir rinnig. Ansa och skär löken i tunna skivor.
Dela degen i 4 bitar. Mjöla arbetsbänken med polenta och tryck ut en degbit i taget till en pizzabotten, ca 20 cm i diameter. Lägg den på en väl mjölad pizzaspade eller en bit bakplåtspapper.
Bred ut 2 msk crème fraiche på pizzan och strö på lök och ost. Fös försiktigt över pizzan på pizzastenen med hjälp av en stekspade. Grädda den under lock i ca 300° i ca 10 min. Kontrollera värmen och pizzan några gånger under gräddningen. Gör under tiden klart nästa pizza.
Lägg räkor och forellrom på pizzan. Ringla över crème fraiche och strö över peppar. Garnera med dill och servera med citronklyftor.
TIPS! Finmalt polentamjöl är bra vid utbakning och ger en god, frasig botten.