Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Degen kan också göras med fingervarmt degspad (37 grader). Då behöver den bara jäsa ca 40 min.
Smula jästen i en bunke. Häll över det kalla vattnet och tillsätt olja, salt och mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Täck degen med plastfolie och ställ den i kylen ca 8 timmar. Sätt ugnen på 275 grader.
Fyllning 1: Mixa tomater, basilika, olja och salt med mixerstav. Skär korven i skivor. Riv pecorinon.
Fyllning 2: Kärna ur och skär päronet i tunna skivor, gärna på mandolin. Smula roquefortosten.
Kavla ut degen till en tunn pizza, lika stor som ugnsplåten. Bred tomatsås på ena halvan och fördela korv, pecorino och oliver ovanpå. Fördela päron- och roquefortost på andra halvan av degen. Grovriv mozzarellan och strö den över hela pizzan.
Grädda mitt i ugnen ca 15 min, tills ostarna smält och pizzan fått fin färg. Servera pizzan skuren i bitar och garnera med basilika