Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pizza med tonfisk, kronärtskockor & ägg

Lite speciellt med tonfisk och ägg på pizza kan tyckas, men det blir väldigt gott! En matig pizza som passar bra på en brunch! Här hittar du våra bästa recept på pizzadeg och tomatsås.

Pizza med tonfisk, kronärtskockor & ägg
Pizza med tonfisk, kronärtskockor & ägg
Pizza med tonfisk, kronärtskockor & ägg
Foto: Martin Skredsvik

Ingredienser

  • pizzadeg- en sats
  • tomatsås- en sats
  • 2 burkartonfisk i vatten
  • 1 burkkronärtskockor- inlagda i olja
  • 2 påsarmozzarella- à 125 g
  • 150 gparmesan- riven
  • 4ägg
  • cocktailkapris
  • spenat- färsk
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Kavla ut degen till fyra runda, tunna pizzor och bred ut ett jämnt lager tomatsås.

  2. Lägg på bitar av tonfisk och kronärtskockor.

  3. Lägg på mozzarellaskivor och riven parmesan, spara lite parmesanost till serveringen.

  4. Grädda mitt i ugnen på 250 grader i cirka 10–12 minuter.

  5. Ta ut pizzan och lägg på klyftor av ett nykokt ägg på varje pizza. Avsluta med några cocktailkapris, fina spenatblad, lite grovmalen svartpeppar och till sist den sparade parmesanosten.

Vad tyckte du om receptet?

Lite speciellt med tonfisk och ägg på pizza kan tyckas, men det blir väldigt gott! En matig pizza som passar bra på en brunch! Här hittar du våra bästa recept på pizzadeg och tomatsås.

Recept från Mitt kök