Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pizza med svartkål & pinjenötter

Italienarna älskar svartkål, som kan användas på samma sätt som spenat - här på pizza. Gorgonzola passar också bra ihop med kålen, om man vill byta ut mozzarellan.

Pizza med svartkål & pinjenötter
Pizza med svartkål & pinjenötter
Pizza med svartkål & pinjenötter
Foto: Ove Lindfors

Deg

  • 25 gjäst
  • 2,5 dlvatten
  • 1 tskflingsalt
  • 1 mskolivolja
  • 67 dlvetemjöl

Fyllning

  • 2 burkartomater- skalade, à 400 g
  • 300 gsvartkål- med stjälk
  • olivolja
  • flingsalt
  • 4 krmchiliflakes
  • 4vitlöksklyftor- skivade
  • 2mozzarella- à 125 g
  • 34 mskpinjenötter

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt och olivolja. Arbeta in mjölet till en smidig deg, helst i maskin. Låt jäsa i 1–1 1⁄2 timme under duk.

  2. Sätt ugnen på 250–275 grader. Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Forma den till fyra bollar och platta ut dem till runda plattor. Kavla ut degplattorna till tunna pizzor. Lägg över pizzorna på plåtar med bakplåtspapper.

  3. Låt tomaterna rinna av i en sil och krossa dem med handen. Repa kålen från bladnerven och strimla den. Mjukstek kålen i olivolja och krydda med salt.

  4. Fördela tomater, kål, chiliflakes, vitlök, mozzarella och nötter på pizzorna. Ringla över 1 matsked olivolja på varje pizza.

  5. Grädda till frasiga pizzor i mitten av ugnen i 10–15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök