Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pizza med svamp, korv och vitlök


En riktigt god pizza där svamp och korv kan väljas efter tycke och smak. Själv gillar jag lite mer kryddstark korv. LÄNK TILL PIZZADEG

Pizza med svamp, korv och vitlök

Pizza med svamp, korv och vitlök

Pizza med svamp, korv och vitlök

PHOTOGRAPHER: ASA DAHLGREN

Ingredienser

  • 1 satspizzadeg- se grundrecept
  • 2 storavitlöksklyftor
  • 400 gsvamp- blandad färsk
  • 2 mskrosmarin- hackad
  • 2salsiccia- färska eller annan god korv (cirka 300 g)
  • 1 dltomatsås- se grundrecept
  • 250 gmozzarella

Gör så här

  1. Hacka vitlök fint och skär eventuellt svampen i mindre bitar. Ta bort skinnet från salsiccian, hacka innanmätet grovt.

  2. Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn korv, vitlök och svamp ett par minuter. Salta och peppra.

  3. Bred tomatsåsen i ett tunt lager över pizza­bottnarna och toppa med svampfräset, rosmarin samt bitar av mozzarella.

  4. Skjut över en pizza på en mjölad botten till en paj- eller springform (använd bara botten och inte formens sidor) och lägg den på grillen som ska ha en fin glödbädd. Lägg på locket och grilla i 5-7 minuter, eller tills pizzan är genomgräddad. Kontrollera då och då att glöden inte är för het och bränner pizzabotten. Låt i så fall locket vara av en stund.

  5. Grädda övriga pizzor på samma sätt. Varmhåll färdiga pizzor i ugnen på 100 grader i väntan på att alla är färdig­gräddade och ­servera därefter genast.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök