Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En riktigt god pizza där svamp och korv kan väljas efter tycke och smak. Själv gillar jag lite mer kryddstark korv. LÄNK TILL PIZZADEG
Hacka vitlök fint och skär eventuellt svampen i mindre bitar. Ta bort skinnet från salsiccian, hacka innanmätet grovt.
Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn korv, vitlök och svamp ett par minuter. Salta och peppra.
Bred tomatsåsen i ett tunt lager över pizzabottnarna och toppa med svampfräset, rosmarin samt bitar av mozzarella.
Skjut över en pizza på en mjölad botten till en paj- eller springform (använd bara botten och inte formens sidor) och lägg den på grillen som ska ha en fin glödbädd. Lägg på locket och grilla i 5-7 minuter, eller tills pizzan är genomgräddad. Kontrollera då och då att glöden inte är för het och bränner pizzabotten. Låt i så fall locket vara av en stund.
Grädda övriga pizzor på samma sätt. Varmhåll färdiga pizzor i ugnen på 100 grader i väntan på att alla är färdiggräddade och servera därefter genast.
Recept från Mitt kök