Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på pizza med surkålspesto, morot och potatis och friterad grönkål. Peston på surkål är supergod på pizzan, särskilt tillsammans med lite sötma från honungen.
Värm vattnet till 37°. Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Tillsätt honung, salt och mjöl och arbeta till en smidig deg. Dela degen i 10 bitar och forma till runda bollar. Låt dem jäsa under bakduk ca 20 min.
Pesto: Lägg alla ingredienser utom oljan i en matberedare och mixa fint. Häll i oljan under mixning. Krydda med salt.
Sätt ugnen på 200°. Skala morötter och potatis och skär dem i halvor. Lägg dem i en ugnssäker form. Ringla över honung och olja. Strö på timjan och salt och rosta mitt i ugnen 20–30 min.
Friterad grönkål: Skär bort den tjocka nerven på grönkålsbladen. Riv grönkålen i mindre bitar. Hetta upp oljan till 160°. Fritera grönkålen i omgångar ca 1 minut. Ta upp kålen med hålslev och låt den rinna av på hushållspapper.
Höj ugnsvärmen till 250°. Skala och skär löken i ringar. Kavla ut degbitarna till små pizzor och lägg dem på bakplåtspapper. Bred på surkålspesto och strö på ost. Lägg på morötter, potatis och lök.
Grädda mitt i ugnen 12–14 min, tills degen är gyllene på kanterna. Strö över flingsalt och garnera med grönkål och dragon.