Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pizza med skinka och rucolaröra

Pizza med skinka och rucolaröra görs snabbt av färdigt pizzakit. Med ett pizzakit i kylen, en bit ­lagrad ost och lite rökt skinka ­eller salami kan man trolla fram läckraste pizzan.

Pizza med skinka och rucolaröra
Pizza med skinka och rucolaröra
Pizza med skinka och rucolaröra
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1pizzakit- med tomatsås (600 g)
  • 150 grökt skinka- kalkon eller kassler
  • 2paprikor- gärna i olika färger
  • 100 gost- riven, gärna lagrad (28 %)

Röra

  • 50 grucola
  • 1vitlöksklyfta- liten
  • 25 gost- riven
  • 1 mskolivolja
  • salt

Garnering

  • 25 grucola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Strimla skinkan. Kärna ur och strimla paprikan.

  2. Rulla ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper. Kavla ut den så att den blir lika stor som plåten. Bred på tomatsåsen. Strö över skinka, paprika och ost.

  3. Grädda pizzan mitt i ugnen ca 15 min.

  4. Röra: Skala vitlöksklyftan. Mixa rucola, vitlök, ost, olja, vatten och 1/2 krm salt med mixerstav eller i en liten matberedare.

  5. Klipp eller skär pizzan i bitar. Klicka över rucolaröran och ­garnera med rucolablad.

Vad tyckte du om receptet?