Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gör en startdeg. Lös jästen i 1/4 dl av vattnet och blanda i cirka 2 msk mjöl. Rör ihop till en jämn smet. Låt jäsa under duk cirka 30 minuter.
Blanda i resten av vattnet, salt och det mesta av mjölet i startdegen. Spara lite av mjölet till utbakningen. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Låt jäsa under duk i två timmar.
Sätt ugnen på 275 grader.
Tomatsås: Hacka lök och vitlök och fräs i olivolja utan att det tar färg.
Tillsätt tomater och buljong. Koka ihop såsen utan lock, 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Skala och skär rotfrukterna i stavar. Förväll dem 4-5 minuter i lättsaltat vatten. Låt rinna av noga.
När degen jäst klart, ta upp och knåda degen på mjölat bord. Forma degen till fyra bollar, platta ut dem till runda plattor. Kavla ut degplattorna till tunna pizzor och lägg på plåt med bakplåtspapper.
Fördela tomatsås, rotfrukter, smulad getost, rosmarin och delade nötter på pizzorna. Droppa över olivolja, salta och peppra.
Grädda pizzorna i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Toppa med rucola.
Recept från Mitt kök