Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pizza med rödlök, mozzarella och ruccola

Lättlagad pizza med härlig smak av mild rödlök och och krämig mozzarella.

Pizza med rödlök, mozzarella och ruccolaPizza med rödlök, mozzarella och ruccolaPizza med rödlök, mozzarella och ruccola
Foto: Annika Broman

Ingredienser

    Deg

    • 25 gjäst
    • 2 dlvatten
    • 5 dlvetemjöl- special
    • 2 mskolivolja
    • 1 tsksalt

    Sås

    • 2 dlpasserade tomater
    • 1 tskoregano
    • 2 mskolivolja
    • salt
    • peppar

    Topping

    • 2 dlmozzarella- riven
    • 0,5 litenrödlök- i ringar
    • rucola

    Gör så här

    1. Blanda ut jästen med lite av vattnet. Rör sedan samman med resten­ av vattnet, mjölet, oljan och saltet, gärna i minst 10 minuter i en matberedare eller för hand.

    2. Låt jäsa 45 minuter på dragfritt ställe under duk.

    3. Sätt ugnen på 200 grader. Rör samman­ ingredienserna till såsen och smaka av med salt och peppar.­ Kavla ut degen och lägg i långpanna, bred över tomatsås, strö över mozzarella­ och rödlöksringar.

    4. Ställ in i ugnen 15-20 minuter tills det fått färg på kanterna. Vid servering­ lägg ut rucola och annat gott du önskar på toppen av pizzan.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept: Alexandra Zazzi

    Recept från Mitt kök