Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pizza med ricotta, zucchini och sparris

Pizza med ricotta, zucchini och sparris är en grön och god pizza. Välj en fin olivolja av bra kvalitet att ringla över pizzan.

Pizza med ricotta, zucchini och sparrisPizza med ricotta, zucchini och sparrisPizza med ricotta, zucchini och sparris
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 15 gjäst
  • 3 dlvatten
  • 2 tskströsocker
  • 1 tskflingsalt
  • 2 mskolivolja
  • 6,57 dlvetemjöl

Fyllning

  • 250 gricottaost
  • 2 mskolivolja
  • 1vitlöksklyfta
  • 75 gparmesan
  • 1zucchini- liten
  • 125 gsparris- grön
  • 2lökar- färska
  • 1citron- gärna ekologisk

Topping

  • 0,5 krukatimjan
  • 1 mskolivolja
  • 1 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°. Häll vattnet över jästen, rör tills den lösts upp. Tillsätt socker, salt, olja och mjöl, lite i taget, knåda degen i maskin ca 10 min, tills den är elastisk. Låt jäsa under bakduk ca 45 min.

  2. Fyllning: Rör ricottan fluffig med en gaffel. Blanda i oljan och pressa i vitlöken. Riv i parmesanen. Hyvla zucchinin i tunna skivor. Skär sparrisen mitt itu på längden. Halvera löken. Skölj citronen noga i ljummet vatten och skär den i skivor.

  3. Sätt ugnen på 250°. Dela degen i fyra bitar och kavla ut dem på mjölad arbetsbänk. Lyft över bottnarna på plåtar med bakplåtspapper.

  4. Bred ricottablandningen över pizzabottnarna och fördela grönsaker och citron ovanpå. Grädda pizzorna mitt i ugnen ca 15 min.

  5. Toppa med timjan, olja, flingsalt och peppar. Skär pizzan  i bitar och servera.

Vad tyckte du om receptet?