Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Söta små efterrättspizzor trollar du snabbt fram med lite ricotta, tunt skivad jordgubb och flytande honung. LÄNK TILL PIZZADEG. 1/2 sats pizzadeg, se grundrecept 150 g ricotta 1/2 l jordgubbar 1/2 dl flytande honung 1/2 dl hackad mynta 50 g hackade, rostade hasselnötter
Kavla ut pizzadegen till ett antal små, lite tjockare pizzor i stället för större portionspizzor. Pensla bottnarna med hälften av honungen, toppa med ricotta.
Skiva jordgubbar tunt och varva på ricottan. Ringla över resten av honungen.
Skjut över så många minipizzor som möjligt på en mjölad botten till en paj- eller springform och lägg den på grillen som ska ha en fin glödbädd. Lägg på locket och grilla i 5-7 minuter, eller tills pizzorna är genomgräddad.
Grädda övriga pizzor på samma sätt. Toppa med hackad mynta, hackade hasselnötter och ringla eventuellt ytterligare honung över.
Recept från Mitt kök