Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pizza med prosciutto, fikon och rödbetor  

Pizza med prosciutto, fikon och rödbetor är en ny variant. Sötman från rödbetor och fikon bildar ett fint par tillsammans med prosciutton. Nötterna bidrar med lite crunch.

Pizza med prosciutto, fikon och rödbetor  
Pizza med prosciutto, fikon och rödbetor  
Pizza med prosciutto, fikon och rödbetor  
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 1 satspizzadeg- <a href="https://alltommat.se/recept/pizzadeg/">se recept</a>
  • 2 mskolivolja
  • 2rödbetor
  • 2gulbetor
  • 200 gchèvreost
  • 4fikon
  • 50 ghasselnötter
  • 200 gprosciutto
  • 4 mskhonung- flytande
  • 1 tskflingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Dela degen i fyra bitar. Kavla ut dem tunt. Pensla med olja.

  2. Skala betorna och hyvla dem tunt, gärna på mandolin. Fördela på pizzorna. Bryt chèvren i bitar och lägg på. Skär fikonen i klyftor och halvera hasselnötterna. Fördela fikon och nötter på pizzorna.

  3. Grädda pizzorna mitt i ugnen ca 15 min, tills de fått fin färg. Ta ut och lägg på skinkan. Ringla över honung och strö på flingsalt. Servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Johan Hedberg

Ihopvikbar stor pizzaspade

Bra för pizzan eller att vända större saker på grillen. Viks enkelt ihop efter användning för att ta mindre plats. Läs mer och köp här.