TIPS! Lägg på några blötlagda trächips på kolen eller kvistar från en eller äppelträd för att få lite rökig, vedeldad smak.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på en smakrik pizza toppad med fänkålssalsiccia och broccoli.
Tänd grillen och hetta upp pizzastenen. Bryt broccolin i små buketter. Förväll dem i lättsaltat vatten i ca 3 min. Låt broccolin rinna av. Snitta skinnet på korven och ta ut färsen.
Dela degen i 4 bitar. Mjöla arbetsbänken med polenta och tryck ut en degbit i taget till en pizzabotten, ca 20 cm i diameter. Lägg den på en väl mjölad pizzaspade eller en bit bakplåtspapper.
Bred ut 1 msk pesto på pizzan och strö på 1/4 av den rivna osten. Lägg 1/4 av färsen och 1/4 av broccolin på pizzan. Riv sönder en halv mozzarellaost och fördela den ovanpå.
Fös försiktigt över pizzan på pizzastenen med hjälp av en stekspade. Grädda den under lock i ca 300° i 10–15 min. Kontrollera värmen och pizzan några gånger under gräddningen. Gör under tiden klart nästa pizza.
Pensla den färdiga pizzan med olja och strö över oregano och flingsalt. Servera genast.
TIPS! Lägg på några blötlagda trächips på kolen eller kvistar från en eller äppelträd för att få lite rökig, vedeldad smak.