Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Hemmagjord pizza är enkelt, och så gott! Här en pännande smakkombination med päron och smakrik ost
Gör en startdeg. Lös jästen i 1/4 dl av vattnet och blanda i cirka 2 msk mjöl. Rör ihop till en jämn smet. Låt jäsa under duk cirka 30 minuter.
Blanda i resten av vattnet, salt och det mesta av mjölet i startdegen. Spara lite av mjölet till utbakningen. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Låt jäsa under duk i två timmar.
När degen jäst klart, ta upp och knåda degen på mjölat bord. Forma degen till fyra bollar, platta ut dem till runda plattor. Kavla ut degplattorna till tunna pizzor och lägg på plåt med bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 275 grader.
Skiva ost och päron tunt. Lägg ost, päron, nötter och rosmarin på pizzorna. Ringla över olivolja och krydda med salt och dra några varv med pepparkvarnen.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Toppa med babyspenat.
Recept från Mitt kök