Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En riktigt härlig LCHF-pizza bakad på mandelmjöl, färskost och riven gratängost. Toppa med parmaskinka och kronärtskockor och garnera med fräsch rucola.
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda mandelmjöl och salt i en bunke.
Smält ihop riven ost, färskost och äppelcidervinäger i en kastrull och rör om. Dra av från värmen och blanda i mandelmjöl och ägg. Låt stå tills det har svalnat.
Forma en rund pizza, cirka 1 centimeter tjock, på en plåt med bakplåtspapper. Förgrädda botten i cirka 10 minuter.
Ta ut plåten ur ugnen och bred ut pizzasås, lägg på parmaskinka, kronärtskockor, riven ost och oliver. Grädda mitt i ugnen i 5–10 minuter.
Ta ut pizzan ur ugnen och toppa med rucola.
Ringla på olivolja och peppra.
Recept från Mitt kök