Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pizza med parmaskinka och kronärtskockor

En riktigt härlig LCHF-pizza bakad på mandelmjöl, färskost och riven gratängost. Toppa med parmaskinka och kronärtskockor och garnera med fräsch rucola.

Pizza med parmaskinka och kronärtskockor
Pizza med parmaskinka och kronärtskockor
Pizza med parmaskinka och kronärtskockor
Foto: Joel Wåreus

Pizzabotten med mandelmjöl

  • 1,75 dlmandelmjöl
  • 0,5 tsksalt
  • 3 dlost- till exempel gratängost, riven
  • 2 mskfärskost
  • 0,5 mskäppelcidervinäger
  • 1ägg

Topping

  • 4 mskpizzasås
  • 4 skivorparmaskinka
  • 5kronärtskocksbitar- inlagda kokta
  • 0,5 dlost- riven
  • 56oliver
  • rucola
  • olivolja
  • svartpeppar- malen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Blanda mandelmjöl och salt i en bunke.

  3. Smält ihop riven ost, färskost och äppelcidervinäger i en kastrull och rör om. Dra av från värmen och blanda i mandelmjöl och ägg. Låt stå tills det har svalnat.

  4. Forma en rund pizza, cirka 1 centimeter tjock, på en plåt med bakplåtspapper. Förgrädda botten i cirka 10 minuter.

  5. Ta ut plåten ur ugnen och bred ut pizzasås, lägg på parmaskinka, kronärtskockor, riven ost och oliver. Grädda mitt i ugnen i 5–10 minuter.

  6. Ta ut pizzan ur ugnen och toppa med rucola.

  7. Ringla på olivolja och peppra.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök