Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lyxa till den vanliga pizzan med krämig gorgonzola!
Pizzadeg: Smula ner jästen i en bunke och tillsätt salt och honung.
Häll över ljummet vatten och rör tills jästen lösts upp ordentligt.
Tillsätt olivolja, vin och till sist mjölet.
Arbeta till en smidig deg som släpper från bunkens kanter.
Jäs i 45 minuter.
Dela degen i 4-6 bitar, forma till bollar och kavla ut till runda pizzor på mjölat bakbord.
Tomatsås:Finhacka och fräs vitlöken i olja.
Häll över tomaterna och smula ner buljongtärningen. Smaka av med en nypa socker.
PIzzan: Bred ut tomatsåsen på de utkavlade pizzorna.
Fördela gorgonzolan över pizzorna och grädda mitt i ugnen på 220 grader i ca 10 minuter.
Skär köttet i centimetertjocka skivor och stek hastigt (efter smak) i smör i het panna. Salta och peppra.
Lägg det nystekta köttet på de nygräddade pizzorna.
Recept från Mitt kök