Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pizza med örtyoghurt, rostade kikärter och fetaost är en pizza där du lägger på större delen av toppingen efter gräddning. Snabbversionen är att du köper färdigbakat tunt pitabröd (liba) och använder som botten.
Blanda mjöl, jäst och 1/2 tsk salt i en bunke. Värm vattnet till 45°. Häll vattnet i bunken och tillsätt 1 msk olja. Arbeta samman till en smidig deg, ca 10 min i maskin eller ca 15 min för hand på mjölad arbetsbänk. Olja in en skål med och lägg i degen. Täck över med plastfolie eller ren kökshandduk och låt jäsa ca 40 min.
Sätt ugnen på 275°, gärna med en pizzasten i botten på ugnen.
Kärna ur och hacka chilin. Skala och hacka vitlöken. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Mixa samman chili, vitlök, citronskal och örter med 1/2 dl av yoghurten till en slät grön kräm. Blanda i resten av yoghurten och krydda med 1 tsk salt och peppar.
Låt kikärterna rinna av. Blanda dem med 2 msk olja, spiskummin, 1/2 tsk salt och cayennepeppar på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen tills de är gyllenbruna, ca 10 min.
Ansa och skiva rädisorna, gärna på mandolin. Rör samman 1 msk olja, citronsaften och honung. Krydda med 1/2 tsk salt, vänd runt rädisorna i dressingen.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i sex bitar. Kavla ut dem till tunna pizzabottnar. Bred ut ett tunt lager örtyoghurt på pizzorna och smula över hälften av fetaosten.
Grädda mitt i ugnen på en het plåt eller på pizzastenen ca 6 min, tills pizzan fått fin färg. Toppa den nygräddade pizzan med kikärter, rädisor och resterande fetaost. Servera med resten av örtyoghurten.