Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En pizza där man bakar bottnen för sig och lägger på toppingen sedan. Laxpizza. Bottnarna kan förgräddas och förvaras i frysen. Rädisgroddarna ger ett gott sting till rökt lax och mild färskost.
Rör ut jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt olivolja och mjölmix. Arbeta väl till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 min i bunken.
Sätt ugnen på 250°. Dela degen i 4 lika stora bitar. Baka ut till runda bottnar, ca 20 cm i diameter. Lägg dem 2 och 2 på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta 15 min.
Grädda varje plåt i nedre delen av ugnen ca 10 min. Låt svalna. Bre färskost på bottnarna och lägg på laxen. Strö över groddar och skott. Krydda med flingsalt och svartpeppar.