Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pizza med lax och groddar

En pizza där man bakar bottnen för sig och lägger på toppingen sedan. Laxpizza. Bottnarna kan förgräddas och förvaras i frysen. Rädisgroddarna ger ett gott sting till rökt lax och mild färskost.

Pizza med lax och groddarPizza med lax och groddarPizza med lax och groddar
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 0,25 pktjäst- (12 g)
  • 3,5 dlvatten- (37°) ljummet
  • 1 mskolivolja
  • 0,5 pktciabatta brödmix- (500 g)
  • 100 gfärskost- naturell
  • 250 glax- skivad kallrökt
  • 2 dlalfalfagroddar- rädis- eller blandade groddar
  • 1 dlärtskott
  • 1 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt olivolja och mjölmix. Arbeta väl till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 min i bunken.

  2. Sätt ugnen på 250°. Dela degen i 4 lika stora bitar. Baka ut till runda bottnar, ca 20 cm i diameter. Lägg dem 2 och 2 på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta 15 min.

  3. Grädda varje plåt i nedre delen av ugnen ca 10 min. Låt svalna. Bre färskost på bottnarna och lägg på laxen. Strö över groddar och skott. Krydda med flingsalt och svartpeppar.

Vad tyckte du om receptet?