Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pizza med lammfärs och äpple


Någon form av charkuterier brukar vara vanligt på pizzor, men så här års känns det helt rätt att toppa ­pizzan med lammfärs. Det är en spännande och mer annorlunda ­fyllning.

Pizza med lammfärs och äpple

Pizza med lammfärs och äpple

Pizza med lammfärs och äpple

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 satspizzadeg
  • 2 burkartomater- hela à 400 g
  • 500 glammfärs
  • 4äggulor
  • 4 mskströbröd
  • 2 dlbladpersilja- hackad
  • 2 msktimjan- hackad färsk eller rosmarin
  • 1,5 tsksalt
  • 2 pktmozzarella
  • 2äpplen
  • 4 mskolivolja
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Gör pizzadegen enligt grund­receptet. Lägg över pizzorna på ­plåtar med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 275 grader.

  2. Låt tomaterna rinna av genom en sil och krossa dem med handen.

  3. Blanda färs, äggulor, ströbröd­, ­örtkryddor och salt. Skiva ­mozzarellan. Klyfta äpplena.

  4. Fördela tomater, köttfärs, ­mozzarella och äpplen på pizzorna. Droppa över olivolja och dra några varv med pepparkvarnen.

  5. Grädda i mitten av ugnen cirka 12 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök