Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pizza med kycklinglår, getost, gulbetor & rucola

Pizza med kycklinglår, getost, gulbetor & rucola
Pizza med kycklinglår, getost, gulbetor & rucola
Pizza med kycklinglår, getost, gulbetor & rucola
Foto: Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 4kycklinglår- grillade
  • 500 ggetost
  • 1 kggulbetor
  • 2 dlättiksprit- (1 del, 2 delar socker och 2 delar vatten)
  • 100 grucola
  • 400 gtomatsås- på burk
  • evvatten- att späda med
  • olivolja- lite
  • 1 mskoregano- torkad
  • 2 dlprästost- riven vällagrad
  • 10 dlvetemjöl
  • 3,5 dlvatten- ljummet
  • 2 tsksalt
  • 3 mskolivolja
  • 1 msksocker
  • 1 pkttorrjäst

Gör så här

  1. Blanda tomatsås med lite olivolja och oregano samt vatten och salt.

  2. Tvätta och hyvla gul betorna tunt. Lägg dem i 1-2-2-lagen.

  3. Blanda vatten, socker, salt, olivolja och torrjäst i en bunke tills allt har löst sig. Häll på mjölet lite i taget och arbeta degen helst i en blandare 1 10 minuter.

  4. Forma 4 bollar, jäs i 1 timme under plast. Kavla ut till 4 pizzor och lägg på tomatsås, och ost. Baka av pizzorna på 275 grader i 5 minuter. Ta ut pizzorna och lägg på getost och plockat kycklinglår. Baka ytterligare 5 minuter tills getosten har smält. Till sist lägger du på de picklade gulbetorna och rucola.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök