Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pizza med kastanjekräm, pumpa och getost är en spännande vegopizza. Osötad kastanjepuré säljs i konservburk i välsorterade butiker eller delikatessaffärer.
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt salt, socker, olja och vetemjöl special. Arbeta in det mesta av durumvetemjölet. Spara lite till utbakning.
Arbeta ihop degen 5–10 min, tills den är slät och smidig. Jäs under bakduk ca 40 min.
Kräm: Blanda kastanjepurén med ost, crème fraiche och timjan. Krydda med salt och peppar.
Topping: Skär butternutpumpan i tunna skivor, ca 5 mm. Skala och skiva löken. Sätt ugnen på 225°.
Dela degen i två bitar och kavla ut dem till runda pizzor. Bred på kastanjeröran och lägg på pumpa och lök. Smula över getosten.
Grädda pizzorna mitt i ugnen 15–20, min tills de fått fin färg.
Ta ut och garnera pizzorna med rucola, rostade pinjenötter, timjan, olja och honung. Krydda med salt och peppar och servera.