Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pizza med hemgjord pesto och serranoskinka

Använd helst en mortel när du finfördelar pinjenötterna och basilikan. Om du inte har någon mortel går det också bra att hacka pinjenötter och basilika för hand.

Pizza med hemgjord pesto och serranoskinka
Pizza med hemgjord pesto och serranoskinka
Pizza med hemgjord pesto och serranoskinka
ÅSA DAHLGREN

Ingredienser

  • 1 satspizzadeg
  • 500 gcocktailtomater
  • 250 gmozzarella- avrunnen
  • 150 gserranoskinka
  • pinjenötter
  • flingsalt

Pesto

  • 100 gpinjenötter
  • 1 krukabasilika
  • 11,5 dlolivolja
  • 1 dlbladpersilja- finhackad
  • 2 dlparmesan- finriven
  • salt

Gör så här

  1. Stöt pinjenötterna med några basilika­blad i en mortel, stöt lite i taget. Lägg över det stötta i en skål. Blanda ner olivolja, lite i taget. Tillsätt bladpersilja, parmesanost och salt.

  2. Skär cocktailtomaterna i skivor och riv mozzarellan grovt på rivjärnet.

  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den något. Dela degen i 4 delar och kavla ut varje till en tallriksstor rundel.

  4. Lägg bottnarna, 2 och 2, på en bakpappersklädd plåt.

  5. Bred peston ovanpå pizzabottnarna, det ska vara ett ganska tunt lager. Lägg på tomatskivor och mozzarella.

  6. Grädda pizzorna i 250 grader i cirka 10 minuter. Toppa med serranoskinka, pinjenötter och flingsalt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök