Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Använd helst en mortel när du finfördelar pinjenötterna och basilikan. Om du inte har någon mortel går det också bra att hacka pinjenötter och basilika för hand.
Stöt pinjenötterna med några basilikablad i en mortel, stöt lite i taget. Lägg över det stötta i en skål. Blanda ner olivolja, lite i taget. Tillsätt bladpersilja, parmesanost och salt.
Skär cocktailtomaterna i skivor och riv mozzarellan grovt på rivjärnet.
Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den något. Dela degen i 4 delar och kavla ut varje till en tallriksstor rundel.
Lägg bottnarna, 2 och 2, på en bakpappersklädd plåt.
Bred peston ovanpå pizzabottnarna, det ska vara ett ganska tunt lager. Lägg på tomatskivor och mozzarella.
Grädda pizzorna i 250 grader i cirka 10 minuter. Toppa med serranoskinka, pinjenötter och flingsalt.
Recept från Mitt kök