Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pizza med hallon, nötkräm, choklad, dulce de leche och flingsalt

En pizza som har allt; sött, salt och choklad! Servera med vaniljglass.

Pizza med hallon, nötkräm, choklad, dulce de leche och flingsalt
Pizza med hallon, nötkräm, choklad, dulce de leche och flingsalt
Pizza med hallon, nötkräm, choklad, dulce de leche och flingsalt
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 12 gjäst
  • 2,5 dlvatten
  • 0,5 dlolivolja
  • 1 mskströsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 6,5 dlvetemjöl- (390 g)

Topping

  • 100 gchoklad
  • 250 gnötkräm
  • 250 ghallon
  • 60 gdulce de leche- (karamelliserad mjölk)
  • 0,5 tskflingsalt

Tillbehör

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser till degen i en matberedare. Arbeta degen 7–8 min. Lägg den i en plastlåda med lock eller i en plastpåse. Knyt ihop påsen men lämna lite luft så att degen får plats att expandera. Lägg in degen i kylen ca 12 timmar.

  2. Sätt ugnen på 250°. Hacka chokladen.

  3. Dela degen i två bitar. Kavla eller tryck ut degbitarna till rundlar, ca 5 mm tjocka. Lägg dem på en mjölad plåt eller på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut nötkräm på pizzorna. Lägg på hallon och choklad.

  4. Grädda pizzorna mitt i ugnen tills det fått fin färg 6–7 min.  Ringla över dulce de leche och strö över flingsalt. Servera med vaniljglass. 

Vad tyckte du om receptet?