Allt om Mat / Recept / Pizza med grillat revbensspjäll, kimchi och grönkål
Pizza med grillat revbensspjäll, kimchi och grönkål
4 personer
45 minuter
tillagning: 45 minuter jäsning: 1 timme i ugn: 15 minuter Aktiv tid c:a 45 minuter
(Betyg: 0 · 0 röster)
En spännande pizza med lite heta koreanska smaker. Tipo 00 mjöl har börjat säljas i flertalet butiker och är ett extra vitt vetemjöl som passar perfekt till pizzabak. Det går dock bra att ersätta med vetemjöl special.
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
25 gjäst
4 dlvatten
11 dlvetemjöl- gärna tipo 00 eller vetemjöl special (660 g)
2 mskolivolja
1 mskflytande honung
1,5 tsksalt
Topping
300 grevbensspjäll- grillade
msksesamolja
300 gkimchi
200 gost- t ex cheddar eller mozzarella
100 ggrönkål
3 dlpizzasås- av tomat (färdig från burk eller hemlagad)
Chilimajonnäs
1,5 dlmajonnäs
1 mskgochujang- (koreansk chilipasta)
Garnering
1 msksesamfrön- rostade
Gör så här
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°. Häll vattnet över jästen och rör tills den lösts upp. Tillsätt mjölet i omgångar, därefter olja, honung och salt. Knåda degen smidig i maskin i ca 10 min. Låt jäsa under bakduk i ca 45 min.
Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk, knåda ihop och dela den i 4 bitar. Låt bitarna jäsa under bakduk i rumstemperatur i ca 20 min.
Sätt ugnen på 250°. Bena ur och strimla köttet. Blanda det med sesamolja. Strimla kimchin. Riv osten på rivjärn.
Repa och riv grönkålen i mindre bitar. Förväll den i kokande, lättsaltat vatten i ca 10 sek. Kyl kålen i kallt vatten och krama ut vätskan.
Chilimajonnäs: Rör ihop majonnäs och gochujangpasta.
Tryck eller kavla ut degen till runda pizzor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och bred över tomatsås. Strö på revbensspjäll, kimchi, grönkål och ost.
Sänk ugnsvärmen till 225°. Grädda pizzorna mitt i ugnen i ca 15 min. Strö över sesamfrön och ringla över chilimajonnäs.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 0 · 0 röster)
Kökstipset: Du kan gärna förbereda degen. Efter steg 1, forma degen till 4 bollar. Lägg dem på en oljad bricka, strö över mjöl och plasta in. Förvara i kyl upp till ett dygn. Ta ut degen i rumstemperatur i ca 10 min. Forma dem försiktigt till pizzor men se till att inte trycka ut luften.