Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En riktigt festlig pizza toppar du med fläskfilémedaljonger och hemlagat aromsmör! Tänk på att aromsmöret ska göras innan du gör pizzan.
Du kan använda aromsmöret direkt eller göra det i god tid. Det går också bra att frysa in. Extra fint blir är det att spritsa smöret, men det är också fint att göra tjocka slantar.
Sätt ugnen på 250-275 grader.
Skär köttet i skivor. Ansa löken och dela den på mitten. Ansa och dela sparrisen. Pensla allt med olivoljan och lägg i grupper på ett fat.
Lägg pizzabotten på en plåt med bakplåtspapper. Bred pizzasåsen på pizzan, spara en kant runtom. Strö osten över såsen. Grädda pizzan i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Stek eller grilla fläskfiléskivorna, löken och sparrisen 5-10 minuter. Salta och peppra.
Toppa pizzan med fläskfilé, lök, sparris och aromsmör. Garnera med basilikablad.
Aromsmör: Dela smöret i bitar och lägg i en bunke. Vispa upp smöret med elvisp, ca 1 minut. Tillsätt salt och paprikapulver och vispa ihop. Tillsätt parmesan, persilja och vitlök och vispa ihop. Spritsa eller klicka smöret på ett ark bakplåtspapper eller forma det till en rulle i fuktat bakplåtspapper.
Förvara i kylskåp till serveringen. Det rullade smöret skärs i tjocka slantar efter att det stelnat.
Recept från Mitt kök