Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pizzorna är bakade med lite rågmjöl i degen som ger en mustig och god smak.
Smula jästen i en degblandare eller hushållsmaskin och häll på vattnet. Tillsätt övriga ingredienser. Arbeta degen smidig 5–10 min. Låt jäsa övertäckt ca 1 1/2 timme.
Ramslöksolja: Mixa ramslök, olja, chiliflakes och salt. Sila oljan.
Topping: Bryt av den nedre delen på sparrisen. Koka upp lättsaltat vatten och lägg i sparrisen. Koka upp igen och häll av vattnet. Lägg sparrisen i iskallt vatten.
Sätt ugnen på 250°. Dela degen i två bitar. Kavla ut en bit i taget och lägg på plåtar. Bred på tomatsås. Skrubba potatisen och skiva den supertunt. Fördela potatisen på pizzorna. Lägg på klickar av ricottan, ramslök och sparris. Strö över riven ost.
Grädda pizzorna mitt i ugnen ca 15 min. Strö över flingsalt och peppar. Ringla på ramslöksolja och servera.