Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pizza med färs och paprika

Pizzor blir bäst om de gräddas på het plåt. Baka ut pizzadegen och lägg på bakplåtspapper. Hetta upp en plåt i ugnen och för över bakplåtspapperet till den heta plåten före gräddningen.

Pizza med färs och paprikaPizza med färs och paprikaPizza med färs och paprika
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 25 gjäst
  • 2,5 dlvatten
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 tsksalt
  • 6 dlvetemjöl- (360 g)

Fyllning

  • 400 gköttfärs
  • 2 tskolivolja
  • 1rödlök
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5paprika- grön
  • 0,5paprika- röd
  • 1 burktomatsås med basilika
  • 200 gpizzaost- (17 %) riven

Gör så här

  1. Finfördela jästen i en bunke och rör ut den i ljummet vatten. Tillsätt olja och salt och blanda ner mjölet lite i taget till en smidig deg. Arbeta degen ca 10 min. Pudra över lite mjöl och låt den jäsa under bakduk ca 30 min.

  2. Stek färsen på hög värme i olja i en stekpanna ca 2 min. Skala och finhacka löken och lägg hälften i färsen. Stek ytterligare ca 2 min. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan. Ansa och finhacka paprikorna.

  3. Sätt ugnen på 250° och hetta samtidigt upp en plåt. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk. Dela den i fyra delar och kavla ut varje del till en rundel. Lägg dem på bakplåtspapper.

  4. Bred på tomatsås. Fördela köttfärs, paprika och lök över pizzorna. Toppa med riven ost.

  5. Ta ut den heta plåten ur ugnen och dra över 1 eller 2 pizzor i taget till den. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

Vad tyckte du om receptet?