Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pizza med chorizo & grillad aubergine

Hett och gott! Bjud på pizzor med lite sting. Toppa med kryddiga chorizokorvar och het chili. Festligt och gott till fredagsmyset!

Pizza med chorizo & grillad aubergine
Pizza med chorizo & grillad aubergine
Pizza med chorizo & grillad aubergine
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Pizzadeg

  • 25 gjäst
  • 3,75 dlvatten- ljummet
  • 3 mskrapsolja
  • 0,5 tsksalt
  • 99,5 dlvetemjöl- special
  • 67 dlolja- cirka, neutral till fritering, till exempel raps- eller majsolja

Topping

  • 1aubergine
  • rapsolja- oliv- eller till grillning
  • 3chorizo
  • 3 dlpizzasås
  • 3tomater
  • 1rödlök
  • 100 gpizzaost- riven
  • 2chili- färska, röda
  • flingsalt
  • oregano

Gör så här

  1. Pizzadeg: Smula ner jästen i en degblandare. Häll på vattnet och tillsätt oljan och saltet. Arbeta in lite av mjölet i taget. När degen känns smidig och släpper från kanterna är den färdig. Spara lite av mjölet till utbakning.

  2. Sätt plastfilm över bunken och låt degen jäsa i rums­ temperatur i 30 minuter.

  3. Förbered under tiden toppingen och sätt ugnen på 250 grader.

  4. Topping: Skiva auberginen i centimetertjocka skivor och pensla med olja. Grilla auberginen på båda sidor på grillen eller i en grillpanna. Grilla eller stek korvarna och skiva upp dem.

  5. Dela upp pizzadegen i två bitar. Kavla ut varje bit i en rektangel, cirka ½-1 centimeter tjock. Lägg pizzabottnarna på plåtar med bakplåtspapper.

  6. Bred ut pizzasås, lägg på auberginen. Skiva tomaterna och rödlöken och lägg på. Lägg på korvskivorna och strö över osten. Skär chilin i tunna ringar och lägg över pizzorna.

  7. Grädda pizzorna i ugnen i cirka 15 minuter eller tills de fått fin färg. Håll koll på pizzorna under tiden. Strö över flingsalt och garnera med oregano.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök