Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Hett och gott! Bjud på pizzor med lite sting. Toppa med kryddiga chorizokorvar och het chili. Festligt och gott till fredagsmyset!
Pizzadeg: Smula ner jästen i en degblandare. Häll på vattnet och tillsätt oljan och saltet. Arbeta in lite av mjölet i taget. När degen känns smidig och släpper från kanterna är den färdig. Spara lite av mjölet till utbakning.
Sätt plastfilm över bunken och låt degen jäsa i rums temperatur i 30 minuter.
Förbered under tiden toppingen och sätt ugnen på 250 grader.
Topping: Skiva auberginen i centimetertjocka skivor och pensla med olja. Grilla auberginen på båda sidor på grillen eller i en grillpanna. Grilla eller stek korvarna och skiva upp dem.
Dela upp pizzadegen i två bitar. Kavla ut varje bit i en rektangel, cirka ½-1 centimeter tjock. Lägg pizzabottnarna på plåtar med bakplåtspapper.
Bred ut pizzasås, lägg på auberginen. Skiva tomaterna och rödlöken och lägg på. Lägg på korvskivorna och strö över osten. Skär chilin i tunna ringar och lägg över pizzorna.
Grädda pizzorna i ugnen i cirka 15 minuter eller tills de fått fin färg. Håll koll på pizzorna under tiden. Strö över flingsalt och garnera med oregano.
Recept från Mitt kök