Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Inspirationen till denna pizza med aprikoser kommer från Provence. Den har viss sötma från honung och aprikoser. Passar även som dessert efter en lättare middag.
Tänd grillen och hetta upp pizzastenen. Dela degen i 4 bitar. Mjöla arbetsbänken med polenta och tryck ut en degbit i taget till en pizzabotten, ca 20 cm i diameter. Lägg den på en väl mjölad pizzaspade eller en bit bakplåtspapper.
Kärna ur och skär aprikoserna i tunna klyftor. Repa av timjan från stjälkarna. Bred ut getost på pizzabottnen och lägg på aprikoser. Strö över timjan och ringla över 1 msk honung.
Fös försiktigt över pizzan på pizza-stenen med hjälp av en stekspade. Grädda den under lock i ca 300° i 10–15 min. Kontrollera värmen och pizzan några gånger under gräddningen. Gör under tiden klart nästa pizza. Strö eventuellt över lite lavendelblommor på den färdiga pizzan och servera.