Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pizza med aprikoser, getost, honung och timjan

Inspirationen till denna pizza med aprikoser kommer från Provence. Den har viss sötma från honung och aprikoser. Passar även som dessert efter en lättare middag.

Pizza med aprikoser, getost, honung och timjan
Pizza med aprikoser, getost, honung och timjan
Pizza med aprikoser, getost, honung och timjan
Vegetarisk pizza med aprikoser, ost och honung. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 0,5 satspizzadeg- se recept
  • 1 dlfint polentamjöl- till utbakning
  • 6aprikoser- eller 3–4 persikor
  • 1 krukatimjan
  • 140 ggetost- bredbar, eller annan krämig getost, rumsvarm
  • 4 mskhonung
  • lavendel- ev

Gör så här

  1. Tänd grillen och hetta upp pizzastenen. Dela degen i 4 bitar. Mjöla arbetsbänken med polenta och tryck ut en degbit i taget till en pizzabotten, ca 20 cm i diameter. Lägg den på en väl mjölad pizzaspade eller en bit bakplåtspapper.

  2. Kärna ur och skär aprikoserna i tunna klyftor. Repa av timjan från stjälkarna. Bred ut getost på pizzabottnen och lägg på aprikoser. Strö över timjan och ringla över 1 msk honung.

  3. Fös försiktigt över pizzan på pizza-stenen med hjälp av en stekspade. Grädda den under lock i ca 300° i 10–15 min. Kontrollera värmen och pizzan några gånger under gräddningen. Gör under tiden klart nästa pizza. Strö eventuellt över lite lavendelblommor på den färdiga pizzan och servera.

Vad tyckte du om receptet?