Recept ur ”Laga älg och annat vilt” av Anders Levén (Semic). Boken hittar du bland annat på Adlibris.
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Raclette är en schweizisk kittost som traditionellt äts smält med goda tilltugg. Pröva den på pizzan – med en råmixad tomatsås och tunna skivor älgbiff är det en delikatess.
Blanda mjöl och torrjäst i en bunke. Tillsätt vatten, olivolja och salt och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk till ungefär dubbel storlek.
Skär tomater och paprika i bitar. Mixa till en slät sås och smaksätt med chilisås och oregano.
Sätt ugnen på 275–300 grader. Sätt gärna in en pizzasten i ugnen om du har, annars går det bra med en vanlig plåt.
Kavla ut degen och gör små pizzor. Bred på sås, strö över ost och lök. Skjutsa över på pizzastenen eller den heta plåten i ugnen. Grädda i 5–10 minuter tills de fått fin färg.
Stek älgbiffen i smör till en kärntemperatur på 58–60 grader. Skär i fina skivor.
Ta ut pizzorna, toppa med älgbiff och basilikablad.
Recept ur ”Laga älg och annat vilt” av Anders Levén (Semic). Boken hittar du bland annat på Adlibris.
Recept från Mitt kök