Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pizza Margherita

Pizza Margherita är den mest klassiska av pizzor och har en mild, fin smak.

Pizza Margherita
Pizza Margherita
Pizza Margherita
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 satspizzadeg- se recept
  • 1 satstomatsås- se recept
  • 300 gbuffelmozzarella
  • 1 krukabasilika
  • 3 mskolivolja
  • 1 tskflingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250° och lägg in pizzastenen i botten av ugnen. Har man ingen pizzasten kan man ställa in en plåt på nedersta falsen.

  2. Tryck ut pizzadegen till tre pizzor, 25 cm i diameter, på mjölad ­arbetsbänk. Flytta över dem till bakplåtspapper.

  3. Bred ut 2 msk tomatsås på varje botten. Riv mozzarellan med händerna, fördela den på pizzorna. Lägg på några basilikablad.

  4. Grädda pizzorna en och en på pizzasten eller plåt ca 8 min. Pizzan är färdig när kanten börjar få lite färg och osten är smält utan att ha fått färg. Ringla över olja och strö på flingsalt.

Vad tyckte du om receptet?

Vägen till en bra pizza

Degen ska inte kavlas utan tryckas ut för hand så ­luften som bildats under jäsningen stannar kvar.

Använd inte för mycket ­tomatsås, det gör pizzorna blöta

och degiga.

Baksten och pizzaspade är bra att ha vid gräddningen. Värm upp ­stenen ordentligt. Pizzan gräddas underifrån. Om du gräddar på plåt ska den placeras på nedersta falsen.

För över pizzorna med hjälp av bakplåtspapperet till den varma stenen eller heta plåten.