Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pizza Margherita med tre ostar är en klassisk italiensk pizza. Enkla ingredienser men såå gott! Förutom ost som smälter i ugnen läggs krämig burrata på pizzan när den är gräddad.
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, salt och mjöl och knåda degen smidig ca 5 min i bakmaskin. Låt jäsa övertäckt ca 1 timme.
Sås: Skala och finhacka vitlöken. Repa basilikan, lägg bladen åt sidan till garnering och finstrimla stjälkarna. Lägg vitlök, basilikastjälkar och olja i en stekpanna. Fräs sakta på medelvärme ca 3 min. Tillsätt tomater, socker, vinäger, salt och peppar. Låt småkoka 5 min. Mixa grovt med mixerstav. Låt svalna.
Sätt ugnen på 250°, gärna varmluft. Dela degen i fyra bitar. Forma till pizzor för hand på mjölad arbetsbänk eller kavla ut med kavel. För över på bakplåtspapper.
Riv fior di latte-mozzarellan grovt på rivjärn. Bred tomatsåsen över pizzabottnen. Strö över den rivna mozzarellan och parmesan.
Grädda pizzorna mitt i ugnen ca 10 min, tills de fått fin färg. Ta ut och bryt över bitar av burrataosten. Garnera med basilikablad.