Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pizza gremolata

Pizzabitar är perfekt plockmat som alla gillar. Den marinerade mozzarellan får lite styrka i smaken av chiliflakes, men vill man undvika det går det bra att använda svartpeppar i stället.

Pizza gremolata
Pizza gremolata
Pizza gremolata
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 5 mskolivolja
  • 1 krmchiliflakes
  • 1citron- rivet skal
  • 2vitlöksklyftor- pressade
  • 1 dlpersilja- hackad
  • salt
  • 2mozzarella
  • 1pizzadeg- färdigköpt på rulle, cirka 250 g
  • 125 gröda cocktailtomater- röda
  • basilikablad

Gör så här

  1. Blanda ihop olivolja, chiliflakes, citronskal, vitlök, persilja och salt. Skär osten i mindre bitar och vänd ner. Låt gärna osten dra i marinaden.

  2. Sätt ugnen på 225 grader. Rulla ut degen, med tillhörande bakpapper, på en plåt. Vik upp en kant runtom.

  3. Fördela ost och marinad på degen. Lägg på halverade tomater.

  4. Grädda i mitten av ugnen tills pizzan har fin färg, cirka 25 minuter.

  5. Skär pizzan i snibbar och strö över basilikablad vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök