Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på pizza bianca, en variant av den klassiska italienska rätten pasta cacio e pepe som består av pasta, ost och svartpeppar. Här har vi adderat lite crème fraiche och mozzarella för att göra den ännu godare…
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°. Häll lite av vattnet i bunken och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt. Blanda i nästan allt mjöl och arbeta degen smidig i maskin eller för hand. Tillsätt eventuellt mer mjöl vid behov. Låt degen jäsa övertäckt i ca 45 min tills den har dubblat i storlek.
Topping: Riv mozzarellan i bitar.
Ställ in en plåt eller baksten i ugnen. Sätt ugnen på 250°.
Kavla ut degen på mjölad arbetsbänk. Lägg den utkavlade degen på ett bakplåtspapper och dra över pappret till den varma plåten.
Grädda pizzabottnen mitt i ugnen i ca 5 min. Ta ut bottnen och bred på crème fraiche. Fördela mozzarella och 2/3 av parmesanosten på pizzan.
Grädda pizzan i ytterligare ca 10 min tills osten har smält och börjar bli lite gyllene.
Ringla olja på pizzan och strö över resten av parmesanosten, peppar och flingsalt. Skär pizzan i bitar och servera direkt.
Läs också: