Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den här är min absoluta favorit när den kommer till att äta en god men enkel lunchpizza, dessutom är den strålande kall som varm. LÄNK TILL PIZZADEG
Strimla rödlök och gul lök fint. Finhacka vitlök. Ringla olivolja över pizzabottnarna och toppa med lök och grovhackad salvia. Krydda med salt och svartpeppar och avsluta med peccorino och mozzarella riven i mindre bitar.
Skjut över en pizza på en mjölad botten till en paj- eller springform (använd bara botten och inte formens sidor) och lägg den på grillen som ska ha en fin glödbädd. Lägg på locket och grilla i 5-7 minuter, eller tills pizzan är genomgräddad. Kontrollera då och då att glöden inte är för het och bränner pizzabotten. Låt i så fall locket vara av en stund.
Grädda övriga pizzor på samma sätt. Varmhåll färdiga pizzor i ugnen på 100 grader i väntan på att alla är färdiggräddade och servera därefter alla tillsammans.
Recept från Mitt kök