Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Hemgjord pizza är allra godast och här är ett enkelt recept på pizza bianco, alltså pizza utan tomatsås. Passar utmärkt som drinktilltugg eller tillsammans med andra plockrätter. Lika god varm som kall. Toppa den som här med varmrökt lax eller annat du gillar.
Botten: Smula jästen i en bunke och rör ut i det ljumma vattnet. Blanda i socker, salt och olivolja. Tillsätt mjölet, lite i taget, och arbeta ihop till en smidig deg.
Låt jäsa under duk cirka 1 timme.
Under tiden: Skala, dela och skiva löken tunt. Blanda citronsaft och agavesirap. Vänd ner löken. Låt marinera minst 30 minuter. Rör om ett par gånger under tiden. Rör ihop crème fraiche och pepparrot.
Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Dela i två delar och kavla ut till pizzor. Lägg pizzorna på plåtar med bakplåtspapper.
Förgrädda pizzabottnarna i mitten av ugnen cirka 7 minuter. Ta ut och bred över crème fraiche. Fortsätt grädda tills crème fraichen börjar få lite färg, cirka 7 minuter.
Toppa pizzan med laxbitar, marinerad lök och hackad dill.
Recept från Mitt kök