Recept ur "Vego på 30 minuter" av Ylva Bergqvist (Bonnier fakta). Boken hittar du bland annat på Adlibris.
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Detta är inte en pizza för barnkalaset utan snarare en som du bjuder en vuxen vän på. Kanske kan ni hälla upp ett glas bubbel och ha fina diskussioner om livet? Eller så låter ni den goda citrondoftande pizzan tysta munnen.
Sätt ugnen på 250 grader och ställ in en plåt.
Tvätta jordärtskockorna och skär dem tunt, gärna med mandolin eller osthyvel. Skiva svampen.
Kavla eller lägg ut pizzadegen på ett bakplåtspapper.
Bred crème fraiche på degen. Lägg på jordärtskocksskivorna, svampen, avrunnen kapris och rosmarin.
Riv mozzarellan i bitar och lägg på dem tillsammans med västerbottensosten. Krydda med svartpeppar.
Ta ut den heta plåten, lägg på pizzan och grädda i cirka 10 minuter, tills osten smält och pizzan fått fin färg.
Toppa med rucola, citronskal och olivolja.
Fänkålssallad: Blanda alla ingredienser till senapsdressingen. Smaka av med salt och peppar. Strimla fänkålen, vitkålen och äpplet fint och blanda med dressingen. Hacka nötterna grovt och strö över.
Recept ur "Vego på 30 minuter" av Ylva Bergqvist (Bonnier fakta). Boken hittar du bland annat på Adlibris.
Recept från Mitt kök