Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
LCHF-pizza! Här är en vit baspizza med ost och blomkål. Man kan variera toppingen och byta ut mozzarellan mot till exempel taleggio eller blåmögelost.
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda ihop alla ingredienser till pizzabottnen. Forma till en rund pizza, cirka 1 centimeter tjock, på en plåt med bakplåtspapper. Förgrädda pizzabotten i 12–15 minuter.
Skiva mozzarellan och låt den rinna av på hushålls papper. Lägg på skivorna på pizzan, strö över den rivna osten och lägg på oregano. Sätt in mitt i ugnen i 10–12 minuter, tills mozzarellan har smält.
Ta ut plåten ur ugnen och lägg på basilika och ringla på olivolja. Peppra och strö över flingsalt.
Recept från Mitt kök