Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pizza bianco med mozzarella och basilika

LCHF-pizza! Här är en vit baspizza med ost och blomkål. Man kan variera toppingen och byta ut mozzarellan mot till exempel taleggio eller blåmögelost.

Pizza bianco med mozzarella och basilika
Pizza bianco med mozzarella och basilika
Pizza bianco med mozzarella och basilika
Foto: Joel Wåreus

Pizzabotten med blomkål

  • 2 dlblomkål- riven
  • 2 dlost- till exempel gratängost, riven
  • 1ägg
  • 2 krmsalt
  • 1 mskfiberhusk

Topping

  • 125 gmozzarella
  • 0,5 dlost- riven
  • oregano
  • basilika
  • olivolja
  • svartpeppar- mald
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Blanda ihop alla ingredienser till pizzabottnen. Forma till en rund pizza, cirka 1 centimeter tjock, på en plåt med bakplåtspapper. Förgrädda pizzabotten i 12–15 minuter.

  3. Skiva mozzarellan och låt den rinna av på hushålls­ papper. Lägg på skivorna på pizzan, strö över den rivna osten och lägg på oregano. Sätt in mitt i ugnen i 10–12 minuter, tills mozzarellan har smält.

  4. Ta ut plåten ur ugnen och lägg på basilika och ringla på olivolja. Peppra och strö över flingsalt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök