Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Härlig pizza med säsongens godaste smaker! Bianco betyder vit och syftar på att det här en pizza utan tomatsås. Toppa i stället med frästa kantareller, färskost och mozzarella. Krydda med rosmarin och timjan.
Pizzabotten: Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda mandelmjöl och salt.
Smält osten och färskosten i en kastrull, rör under tiden. Dra av från spisen och rör hastigt i äppelcidervinäger, mandelmjöl och ägget. Rör kraftigt och blanda ihop alla ingredienserna till en deg.
Platta ut degen till en rundel cirka 24-26 centimeter i diameter på ett bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter eller tills den har fått en fin gyllene färg.
Topping: Höj temperaturen i ugnen till 230-240 grader.
Skiva rödlöken och hacka vitlöken.
Ansa svampen och dela på stora svampar. Fräs löken, vitlöken och svampen i smör och olja. Lägg över det på en tallrik.
Bred färskost över pizzan. Lägg på kantarellerna, capocollo och strö över mozzarellan.
Lägg på rosmarin, timjan eller oregano.
Grädda pizzan på näst översta falsen i ugnen i cirka 5-10 minuter tills den har fått fin gyllene färg. Håll lite kolla de sista minuterna.
Strö över peppar och flingsalt.
Recept från Mitt kök